Forside / Nyheder / Seneste Nyheder / skab værdi på strategisk niveau

Nyheder

Skab værdi på strategisk niveau

12-12 2011

It har strategisk betydning for virksomheden, og it-chefer forventer i fremtiden at have mere fokus på udviklingen af strategier og forretningsprocesser.

Undersøgelser viser, at der er en forventning om, at den teknologidrevne it-chef fremadrettet vil få mere fokus på forretningsprocesser og kunder. Globeteam kan hjælpe jer med at opnå en mere forretningsorienteret tilgang til teknologien og en større bevågenhed på it hos topledelsen.

Det er vores erfaring, at virksomheders afhængighed af it vokser, og det medfører, at it-cheferne i dag ikke kun skal understøtte og eksekvere en virksomheds strategi, som andre har skabt. De skal på eget initiativ bidrage til strategien og til at optimere forretningsprocesser og kundeprocesser med udgangspunkt i it-systemer.

Hovedparten af it-chefer er i dag innovative og bidrager til differentiering, men de kan blive endnu mere forretningsorienterede ved hjælp af nogle effektive værktøjer til at forbedre bundlinjen med it. Men også ved at håndtere den organisatoriske implementering bedre, så de systemer, der investeres i, reelt bliver implementeret, og leverer de forventede forretningsmæssige gevinster.

Lykkes det at tænke forretningsstrategi, forretningsprocesser, organisation og mennesker ind i et samlet forløb står virksomheden ikke bare med en trimmet og vel implementeret og forankret it, men også med en strategisk funderet plan for virksomhedens it-initiativer det næste år eller to.

Læs interview med Jesper Vraa Nielsen, teamleder for Strategi og Management hos Globeteam.

Kundecase: Superfos
En af de kunder vi har hjulpet med at skabe værdi på strategisk niveau er Superfos. Vi har hjulpet dem med at gøre IT-afdelingen mere forretningsorienteret og har bl.a.:

  • Identificeret og prioriteret forslag til business performance forbedringer vha. IT og dermed koblet IT og forretning tæt sammen.

  • Etableret de processer og strukturer der sikrer, at IT forstår forretningens behov som baggrund for de fremadrettede IT planer.

  • Identificeret hvor Superfos kan optimere deres IT processer f.eks. på drift og udvikling.


Vil du vide mere
Kontakt teamleder Jesper Vraa Nielsen på 2362 6962 eller jvn@globeteam.com, hvis du vil høre mere om, hvad vi kan gøre for at skabe værdi på strategisk niveau i din forretning.